1-DAAGSE RIJOPLEIDING VOOR DE AANHANGWAGEN.

Verkeersschool Dusseldorp verzorgt een 1-daagse rijopleiding voor het aanhangwagen rijbewijs in de omgeving Lichtenvoorde, Doetinchem en Enschede. Tevens verzorgen wij ook de opleiding in 2 dagen. Niet zo intensief maar wel succesvol!

 

Vrijblijvende Intake

Weinig ervaring met het rijden met een aanhangwagen, dan heb je de mogelijkheid om eerst een intake af te spreken. Tijdens deze intake van 60 minuten kijken we eerst wat je al weet en kan betreffende het rijden met een aanhangwagen. Verder kijken we hoe handig je bent met het manoeuvreren met de combinatie. Aan het einde van de intake beoordeelt de instructeur hoe je de aangegeven leeronderdelen hebt opgepakt en krijg je een passend advies. Kosten van een intake zijn €60 ,-.

Wanneer heb je een aanhangwagen (E) rijbewijs nodig:

  • Als de toegestane maximum massa van de aanhangwagen meer dan 750 kg bedraagt.
  • Als de toegestane maximum massa van het trekkend voertuig plus de aanhangwagen meer dan 3500 kg bedraagt.

Waar verzorgen wij de 1-daagse rijopleiding:

Wij verzorgen de opleiding voor het aanhangwagen rijbewijs in de volgende steden; Doetinchem, Enschede  en omgeving. Staat uw gemeente er niet bij? Neem dan contact met ons op per mail: info@verkeersschool-dusseldorp.nl of bel: 06-54211809

Hoe ziet het praktijkexamen eruit bij het CBR: link filmpje


Waarom een aanhangwagen rijbewijs?

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het aanhangwagenrijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of andersoortige aanhanger wil rijden moet vaak een geldig aanhangwagenrijbewijs BE hebben.

Tijdens de 1-daagse aanhangwagen opleiding behandelen we onder andere bijzondere manoeuvres, aan- en afkoppelen, specifieke vaardigheden bij weg- en verkeerssituaties.  Na 6 lesuren wordt het praktijkexamen afgenomen bij het CBR. Bij positief resultaat kun je een dag later een nieuw rijbewijs bij de gemeente aanvragen.

_____________________________________________________________________________________

Gezondheidsverklaring

In de gezondheidsverklaring staan vragen over je gezondheid. De gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring) mag via mijn.cbr.nl ingevuld worden. Inloggen bij het CBR doe je met jouw digid code. Als de gezondheidsverklaring is ingevuld en deze wordt akkoord bevonden door het CBR dan kunnen we voor jou een praktijkexamen inplannen. Advies is om de gezondheidsverklaring direct bij aanvraag in te vullen!

Zie CBR site voor meer uitleg: www.cbr.nl/gezondheidsverklaring

 

 

 

Met deze combinatie krijgt u les.